Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

26 Qershor 1274, Karli Anzhuin mori disa fshatra arbërore nga kalorësi Jakob de Balsiniano në këmbim të disa privilegjeve të tjera

Sipas aktit, që mban datën 26 Qershor 1274, Karli Anzhuin, mbret i Siçilisë, merr nga kalorësi Jakob de Balsiniano, Vlorën, Kaninën, Orikun, Urakën, Vranishtin e 10 fshatrave të tjerë arbërorë, në shkëmbim të disa feudeve në Bari dhe në Bazilikat, të Italisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version