26 Nëntor 1898, shqiptarët i kërkojnë Sulltanit hapjen e kurseve të gjuhës shqipe

Perandoria Osmane

Kuvendi i shqiptarëve për çështjen e shkollave, i mbledhur nga të gjitha anët e Shqipërisë në Bukuresht, më 26 Nëntor 1898, i dërgoi një letër sulltanit në Stamboll, ku i kërkonte hapjen e kurseve të gjuhës shqipe, në të gjitha shkollat e në gjuhën greke dhe turke.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply