26 Nëntor 1880, shkëputet nga trungu shqiptar qyteti i Ulqinit

Ulqin

Pas shpartallimit të qëndresës shqiptare, forcat turke të komanduara nga Dervish Pasha, në shtabin e te cilit ndodhej edhe Hodo Pashë Sokoli, hynë në Ulqin. Më 26 Nëntor 1880, komanda turke thirri ushtritë malazeze, që t’i afroheshin qytetit dhe ua dorëzoi atë. Kështu u shkëput nga trungu shqiptar qyteti i lashtë i Ulqinit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply