26 Nëntor 1272, korrupsion i francezëve në Durrës

Karli I Anzhu

Shkresa e Karlit të I Anzhu, që mban datën 26 Nëntor 1272, bën fjalë për shpërdorimet dhe korrupsionin e sundimtarëve francezë në tokat shqiptare. Duke shfrytëzuar postet që u ishin besuar, ata u merrnin banorëve të Durrësit të holla për çdo frymë si dhe të mira materiale.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply