26 Mars 2014, u zhvillua në Galerinë e arteve ekspozita “Historia e Frances e treguar përmes publicitetit”

Në kuadrin e Pranverës së Frankofonisë në Shqipëri u prezantua nga data 26 Mars deri në 13 Prill 2014 Ekspozita “Historia e Francës e treguar përmes publicitetit”. Ekspozita, u mbajt në Galerinë Kombëtare të Arteve dhe prezantoi rreth 60 dokumente publicitare (afisha, reklama të publikuara në shtypin e shkruar, etiketa të pijeve ose djathrave, etj.) të zgjedhur në koleksionin e pasur të bibliotekës Forney/Hôtel de Sens. Kjo ekspozitë risolli historinë e Frances përmes një galerie humoristike të heronjve francezë. Ajo korri një sukses të madh gjatë prezantimit në Paris, ku u vizitua nga më shumë se 15 000 vizitorë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare