26 Janar 1929, botohet numri i parë i gazetës Albania

Arbëreshët e Italisë në Shtetet e Bashkuara, më 26 Janar 1929, nxorrën numrin e parë të gazetës së tyre “Albania”. Ajo dilte në Nju Jork një herë në dy javë dhe trajtonte probleme politike, shoqërore, kulturore e letrare. Botonte lajme e njoftime nga jeta e arbëreshëve të Kalabrisë dhe Siçilisë nga Shqipëria dhe veprimtari të kolonive shqiptare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në vitin 1940 u kthye në një revistë të përmuajshme.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare