26 Gusht 1950, u krijua Komiteti Shqiptar për Marëdhëniet Kulturore me Botën e Jashtme

Më 26 Gusht 1950, u krijua Komiteti Shqiptar për Marëdhëniet Kulturore me Botën e Jashtme. Për shumë vite atë e drejtoi Misto Treska: Komiteti ka kryer një punë të mirë për propagandimin e kulturës sonë të lashtë dhe origjinale, në botën e jashtme me anë të artikujve, ekspozitave, filmave dhe botimeve në gjuhët e huaja dhe shqip, për lidhjet kulturore me vendet e tjera dhe me disaporën tonë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply