26 Gusht 1925, Ahmet Zogu nënshkruan marrëveshjen e fshehtë me Benito Musolinin

Ahmet Zogu, me shkëmbim letrash me Benito Musolinin, nënshkroi më 26 Gusht 1925, marrëveshjen sekrete ushtarake italo-shqiptare. Marrëveshja kishte shtatë pika dhe praktikisht vendoste protektoratin ushtarak të Italisë fashiste, mbi Shqipërinë. Ajo u mbajt sekret sepse ishte tepër kompromentuese për regjimin e Zogut.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply