26 Dhjetor 1927, vendosja e marrëdhënieve me Vatikanin

Më 26 Dhjetor 1927, u lidh Konkordati ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Selisë së Shenjtë. Marrëdhëniet me Vatikanin, u ndërprenë pas çlirimit të vendit dhe u rivendosën në vitet 90-të, pas përmbysjes së regjimit komunist.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply