25 Tetor 1919, letra e parisë vlonjate për Presidentin Willson

Presidenti Willson

Paria e lagjeve të Vlorës dhe 40 fshatrave të krahinës, më 25 Tetor 1919, i dërguan presidentit Willson, kryetar i delagacionit amerikan në Konferencën e Paqes në Paris një letër ku shprehej vendosmëria e tyre për të mbrojtur me armë trojet amtare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply