Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

25 Tetor 1917, u hap në Korçë Liceu Kombëtar

Liceu në Korçë

Sot arsimi ynë kremton përvjetorin e hapjes së Liceut Kombëtar të Korçës. Ai filloi veprimtarinë më 25 Tetor 1917, me vendim të Këshillit Qeveritar të Krahinës Autonome të Korçës dhe drejtohej nga pedagogu francez Vital Gerson. U regjistruan 36 veta, prej të cilëve mbaruan 9 veta. Maturantët e parë të Liceut ishin Selaudin Mborja, Refi Kasikmati, Petraq Pepo, Ligor Sarafimi, Medai Shtylla, Xhavit Beli, Dhimitër Goda, Petro Lako dhe Nikollaq Adhami.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version