25 Tetor 1915, lindi Veli Stafa, poet

Veli Stafa

Më 25 Tetor 1915 u lind poeti dhe prozatori Veli Stafa, i njohur me pseudonimin Platonicus. Filloi të shkruajë dhe të botojë që në moshën 18 vjeçare. Disa nga vargjet, tregimet dhe portretet letrare, i ndeshim në faqet e shtypit demokratik te kohës dhe sidomos te revista “Bota e re” e Korçës. Vdiq pa mbushur 24 vjeç. Krijimet kryesore të tij, u mblodhën dhe u botuan me 1982, në vëllimin me titull “Vepra letrare”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply