25 Tetor 1893, Gjergj Theodhori vihet në krye të shoqërisë “Dituria” të Rumanisë

Jani Vreto

Më 25 Tetor 1893, në krye të komitetit të shoqërisë patriotike të shqiptarëve të Rumanisë “Dituria”, u zgjodh Gjergj Theodhori dhe sekretar i saj Jani Vreto. Në këtë kohë shoqëria kishte krijuar  degët e saj, në disa qytete të Rumanisë, si në Brailë, Galac, Kostancë, e gjetkë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply