25 Tetor 1887, Francesco Krispi: autonomia e Shqipërisë pa gjak

Francesco Krispi

Në një banket që shtroi Francesco Krispi, kryeministri Italian me prejardhje shqiptare, më 25 Tetor 1887 në Torino, foli për të drejtat e popujve dhe theksoi nevojën e shpalljes së autonomisë së Shqipërisë, pa u derdhur gjak.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply