25 Tetor 1880, Sulltani ndërron pashallarët për të pushtuar Ulqinin

Riza Pasha

Më 25 Tetor 1880, Sulltani e zëvendësoi sundimtarin e Shkodrës Riza Pasha me marshallin Dervish Pasha, i cili njihej si dorë e fortë e Perandorisë Osmane. Në krye të 21 batalioneve, ai u vesh me fuqi të jashtëzakonshme, për të thyer rezistencën e shqipëtarëve, që kundërshtonin lëshimin e Ulqinit dhe tokave të tjera shqiptare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply