25 Tetor 1774, vëllezërit Zografi pikturojnë në Voskopojë

Kisha Shën Thanasi

Vëllezërit  Kostandin dhe Athanas Zografi, piktorë afreskesh dhe ikonash nga fshatrat e Mokrës të Korçës, më 25 Tetor 1774, përfunduan zbukurimin e kishës së Shën Thanasit në Voskopojë, që ka ardhur deri në ditët tona dhe ruhet si një ndër monumentët e rëndësishme të kulturës mesjetare të vendit tonë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply