25 Shtator 1396, Senati i Venedikut rishikon taksat doganore për Durrësin dhe Shkodrën

Venedik

Në mbledhjen e tij të datës 25 Shtator 1396, Senati i Venedikut, vendosi të heqë taksat doganore për mallrat e eksportit, nga komuna e Durrësit dhe ruajtjen e tyre për atë të importit. Ndërsa për komunën e Shkodrës, që gjithashtu ishte nën sundimin e Venedikut, senati vendosi që taksat të përdoreshin për fortifikimin e qytetit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply