25 Shtator 1371, ra në fushëbetejë zoti i Vlorës Aleksandër Komnen; aleanca ballkanike u thye nga osmanët

Kanina e Vlorës

Në Cirmen, në brigjet e lumit Marica, më 25 e 26 Shtator të vitit 1371, u zhvillua një betejë e përgjakshme ndërmjet hordhive osmane dhe forcave të koalicionit ballkanik, ku merrnin pjesë dhe princat shqiptarë. Në betejën e pabarabartë, aleatët ballkanikë u thyen keq, duke lënë në fushën e betejës shumë të vrarë. Ndërmjet të rënëve ishte dhe Aleksandër Komnen Arseni, zot i Vlorës dhe i Kaninës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply