25 Shkurt 1946, premierë në Teatrin “Kosova”, e komedisë “Martesa”

Në skenën e Teatrit “Kosova” në Tiranë, më 25 Shkurt 1946, u dha premiera e komedisë së shkrimtarit të madh rus Nikollaj Gogol “Martesa” me regji të Sokrat Mios. Loja e bukur Donika Burdes, Ana Kçires, Kadri Roshit, Lazër Filipit, etj,  siguroi suksesin e shfaqes dhe mbajtjen në repertorin e teatrit për një kohë të gjatë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare