25 Shkurt 1922, Zogu shpërndau Këshillin Kombëtar

Më 25 Shkurt 1922, u shpërnda Këshilli Kombëtar, që përbënte kreun e shtetit shqiptar. Kjo ishte pasojë e politikës së Ahmet Zogut për të eleminuar çdo kundërshtim dhe opozitë dhe për të zgjeruar kompetencat e veta diktatoriale. Me pretekste të ndryshme Këshilli Kombëtar nuk u mblodh deri në shtator të atij viti.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare