25 Qershor 1920, punëtorët e kryeqytetit Italian, organizuan një miting me parullën “Të largohet ushtria italiane nga Shqipëria”

Punëtorët e kryeqytetit italian, më 25 Qershor 1920, organizuan një miting të madh me parullat “Larg duart nga Vlora”, “Të largohet ushtria italiane nga Shqipëria”. Ndërsa ushtarët e viseve malore kishin refuzuar të niseshin për në Shqipëri dhe i pritën me armë karabinierët, që ishin përpjekur t’i hipnin me forcë në anije.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply