25 Qershor 1466, mbret i Napolit i kërkoi shteteve feudale italiane të krijojnë një “besëlidhje italike”, për të përballuar rrezikun osman

Ferdinanti, mbret i Napolit dhe aleat i Skëndërbeut, i kërkoi shteteve feudale italiane të krijojnë një “besëlidhje italike”, për të përballuar rrezikun osman. Senati i Venedikut, i mbledhur, më 25 Qershor 1466, e hodhi poshtë një propozim të tillë dhe u shpreh se lufta kundër turqve (citojmë) “duhet të mbetet larg shtëpisë dhe të bëhet ndër vendet armike më tepër se sa n’Itali”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply