25 Prill 1924 Vlora shpërthen në demostrata kundër vrasjes së Avni Rustemit

Më 25 Prill 1924, në Vlorë, shpërthyen manifestime të fuqishme kundër vrasjes kriminaie të Avni Rustemit. Demostruesit kërkonin dënimin e atentatorit dhe nxitësve të tij. Këto ishin shkëndijat e para, të Revolucionit Demokratik të Qershorit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare