25 Prill 1921 u themelua “Federata Atdheu”

Në Vlorë, më 25 Prill 1921, u themelua “Federata Atdheu”. Në të, u përfshinë shumë organizata përparimtare të vendit. Shoqërinë “Inteligjenca e Kosovës”, e përfaqësonte gazetari i shquar Bedri Pejani. Në këtë rast, ai mbajti një varg konferencash politike, ku shprehu pikëpamjet dhe idetë e tij, për një Shqipëri etnike.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare