Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

25 Prill 1920, Mehmet Konica i dërgon telegram Konferencës së fuqive aleate

Kryetari i delegacionit shqiptar në Paris, Mehmet Konica, më 25 Prill 1920, me anë të një telegrami adresuar Konferencës së fuqive aleate në San Remo, i kërkon respektimin e pavarësisë dhe tërësisë tokësore të shtetit shqiptar. Populli shqiptar, thekson ai, “nuk do të pranojë më cungime të reja të tokës së tij, as dhe ndërhyrje të huaja dhe është i vendosur të mbrojë me të gjitha mënyrat pavarësinë e vendit të vet”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version