25 Mars 1897, Faik Konica botoi revistën “Albania”

Dekani i kulturës shqiptare, Faik Konica nxori, më 25 Mars 1897, revistën “Albania”, një ndër organet më të rëndësishme dhe më me peshë të gazetarisë shqiptare. Ajo u kthye jo vetëm në një vatër për të gjithë penat më të shquara shqiptare, por në mungesë të shërbimit diplomatik shqiptar, edhe në një përfaqësi të vërtetë diplomatike, që trajtonte problemet dhe hallet e Atdheut të robëruar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare