25 Maj 1911, u zhvillua beteja e Hotit

Më 25 Maj 1911, u zhvillua beteja e Hotit. Pjesëmarrësi i përleshjes, Martin Ujke Traboini kujton për këtë ngjarje: “..erdhi fuqi e madhe nizamësh kah Radeqi e kah Maja e Garmushit. U shtrënguem dhe i pritëm. Edhe këtë herë, e thyem nizamin e u ba plaçkë e madhe në pushkë e fishekë. Në këtë përpjekje mbetën dekun: Sef Peri dhe i biri Nikash Zafi.”

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare