25 Korrik 306 hipi në fron Kostandini i Madh

Kostandini i Madh, i biri i Kostancit të I dhe Helenës, pinjoll i dinastisë me prejardhje ilire Flavi, më 25 Korrik të vitit 306, hipi në fron dhe sundoi deri sa vdiq në vitin 337. Ai ishte ndër gjeneralët, që nuk ka njohur asnjë humbje, reformator i madh në organizimin e shtetit dhe të ushtrisë. Për merita të jashtëzakonshme, është shënjtëruar dhe dita e Shën Kostandinit, kremtohet çdo vit, më 21 Maj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply