25 Korrik 1921, me nismën e Avni Rustemit, në Gjirokastër u formua “Lidhja e mësuesve”

Me nismën e Avni Rustemit, në Gjirokastër, më 25 Korrik 1921, u formua “Lidhja e mësuesve”, që mbronte të drejtat e arsimtarëve dhe shërbente, si mbështetje për lëvizjen demokratike, zhvillimin e arsimit dhe të kulturës dhe laicizimin e shkollës. Lidhje të tilla, u krijuan edhe në qytete të tjera të vendit. Me nismën e tyre, në gusht të vitit 1924, u zhvillua në Tiranë, Kongresi Arsimor, ku formuan dhe Lidhjen e Përgjithshme të Arsimtarëve të Shqipërisë”, e cila zhvilloi një luftë të vendosur për zhvillimin e arsimit, mbi parimet kombëtare dhe demokratike.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply