25 Gusht 1925, mblidhet Asambleja Kushtetuese për të shpallur monarkinë

Në Tiranë, më 25 Gusht 1928, u mblodh Asambleja Kushtetuese për të shpallur monarkinë dhe Ahmet Zogun, mbret të të gjitha shqiptarëve. U bënë përpjekje për të organizuar në të gjithë vendin mitingje festive, por ato dështuan.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply