25 Gusht 1909, hapet shkolla e parë shqipe në Filat të Çamërisë

Në Filat të Çamërisë, me nismën e patriotit Musa Hamidi, më 25 Gusht 1909, u hap shkolla shqipe. Abetaret e para dhe tekstet e tjera të nevojshme shqipe, i dhuroi shoqëria patriotike “Bashkimi” e Bukureshtit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply