25 Dhjetor 1927, kinema “Majestik” e Korçës më e mira në Ballkan

Më 25 Dhjetor 1927, në qytetin e Korçës, u përurua kinema “Majestik”, që pas çlirimit u quajt kinema “Marova”. “Majestiku”, ishte salla e tretë e mirfilltë kinematografike që u ndërtua në Shqipëri. Ajo shënonte një ngjarje të madhe kulturore për qytetin: kishte një kapacitet me rreth 600 vende dhe përbënte lokalin më të bukur publik të qytetit. Shtypi e cilësoi atë, si kinemanë më të mirë në Ballkan.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply