24 Tetor 1923, numri i parë i gazetës “Republika”

gazeta “Republika”

Në Shkodër më 24 Tetor 1923, doli numri i parë i gazetës “Republika”. E drejtonin Marsh dhe Nikolla Ivanaj. E përjavshmja politike, shoqërore dhe kulturore dilte pjesërisht dhe në frengjisht. U shpreh kundër qeverive feudo-borgjeze, por kritikonte edhe opozitën, që nuk kishte një program të qartë e të përcaktuar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply