24 Tetor 1914, ushtarakët grekë pushtuan Sarandën, Gjirokastrën dhe Korçën

Pushtimi Grek

Më 24 Tetor 1914, 1200 ushtarakë grekë pushtuan Sarandën; forca të tjera pushtuan Gjirokastrën dhe Korçën. Autoritetet e Athinës deklaruan në parlament se ky operacion ushtarak ishte i përkohshëm. Të njëjtën gjë trumbetonin dhe qeveritarët e Romës, të cilët shpejtuan të pushtojnë Sazanin dhe Vlorën.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply