24 Tetor 1910, protestë e mërgimtarëve të Sofjes kundër xhonturqëve

Shqiptarët e Bullgarisë

Më 24 Tetor 1910, kolonia e mërgimtarëve shqiptarë në Sofie, organizoi një miting proteste kundër reaksionit xhontuk dhe masakrave të ndërmorën pushtuesit osmanë në shqipëri.  Tubimi u drejtua nga patriotët Josif Bageri dhe Kosta Jani Trebicka, miratoi një rezolutë, ku prekeshin të gjitha çështjet kombëtare të ditës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply