24 Shkurt 1914, amatorët shkodranë vunë në skenë dramën e Anton Xanonit

Më 24 Shkurt 1914, amatorët shkodranë përgatitën dhe shfaqën para bashkëqytetarëve të tyre dramën me 5 akte të Anton Xanonit “Skënderbeu ose t’liruemit prej zgjedhës së turkut”. Drama paraqet jetën e heroit tonë kombëtar deri në kthimin e tij në Shqipëri. Ajo është botuar në kalendarin “Vepra pijore”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare