24 Shkurt 1879, lindi në Kalabri studiuesi arbëresh Kozmo Serembe

Në San Kozomo Albaneze të Kalabrisë, më 24 Shkurt 1879, u lind studiuesi e shkrimtari Kozomo Serembe, nipi i poetit Zef Serembe. Ai është autor i veprave “Këngë lirije”, “Aleksandri i Madh shqiptar”, “Për kërkimin e varrit të Skënderbeut” e studime të tjera që kryesisht i botoi në revistën “La nazione Albanese” dhe në fletoren e tij “Albania leteraria”. Pas vdekjes iu botua poema “Këngë e Kryjës”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare