24 Nëntor 1996, ndërron jetë profesor Xhavit Ahmeti

Xhavit Ahmeti

Në Prishtinë, më 24 Nëntor 1996, ndërroi jetë Profesor Doktor Xhavit Ahmeti, një figurë poliedrike e Kosovës. Ai ka lënë 30 punime shkencore, 27 kumtesa, 9 projekte shkencore dhe 10 tekste shkollore dhe universitare. Si specialist i fushës së kimisë, ai pat botuar dhe folur në auditorët shkencorë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Britanisë së Madhe, Francës, Gjermanisë, Hungarisë, Turqisë, Shqipërisë, etj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply