24 Nëntor 1937, përkujtohet sot mërgimtari ynë Thimi Hodo

Fjalor shqip-anglisht

Sot përkujtohet mërgimtari ynë, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Thimi Hodo, i cili u nda nga jeta, më 24 Nëntor 1937. Ai zhvilloi një veprimtari të dendur patriotike, hartoi dhe botoi, një nga fjalorët e parë shqip-anglisht. Në vitin 1918 punoi bustin e Gjergj Kastriotit Skëndërbeut. Skulpturën e parë të Heroit tonë Kombëtar e ka përgatitur në Napoli të Italisë, Murat Toptani në vitin 1898.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply