24 Mars 1938, Konservatori i Bostonit luajti sinfoninë “Skënderbeu” të Nolit sipas poemës së H. Longfellow

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes së poetit të dëgjuar amerikan Henri Longfellou, autor i poemës “Skënderbeu”, kushtuar heroit tonë kombëtar. Poema u shqipërua me mjeshtëri nga Fan Noli dhe u botua në Boston, më 1916. Mbi bazën e kësaj vepre, më 1938, në moshën 56 vjeçare, Noli kompozoi poemën sinfonike “Skënderbeu, e cila u luaj nga Orkestra Sinfonike e Konservatorit të Bostonit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare