24 Mars 1999, NATO filloi bombardimet e shpresës mbi Jugosllavi

Më 24 Mars 1999, NATO filloi bombardimet në Jugosllavi. Po atë ditë ushtarakët serbë ndërmorën masakrën e quajtur “tragjedia e mësuesve” në fshatin Godes, ku vranë 20 mësues të shqipes. Në të njëtën kohë, ushtarakët serbë nisën spastrimet etnike të popullsisë civile shqiptare. Ata i detyronin shqiptarët të braktisnin vatrat e tyre dhe të iknin drejt kufirit shqiptar. Kjo është etapa e parë e spastrimeve që ka shkaktuar të paktën 10 mijë viktima në dy muaj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare