24 Mars 1937, u nda nga jeta kleriku patriot Haxhi Vehbi Dibra

U nda nga jeta, më 24 Mars 1937, kleriku dhe patrioti Haxhi Vehbi Dibra, “ushtar i fesë dhe i atdheut”. U lind në familjen e Ahmet Agollit, myfti i Dibrës dhe një nga njerëzit më të shkolluar të saj. Edhe i biri në moshën 25 vjeçare, zuri katedrën e myftiut. Më 1909, Vehbi Dibra, zgjidhet kryetar i Kongresit të Dibrës, në nëntor të 1912, përfaqësoi vendlindjen në Kuvendin e Vlorës, ku u zgjodh nënkryetar tij. Në vitet që pasuan, mbetet një ndër drejtuesit e kryengritjeve kundër pushtimit serb të Dibrës. Drejtoi me shumë patriotizëm dhe urtësi Komunitetin Musliman në Tiranë, deri në vitin 1929. Në varrimin e tij, mori pjesë dhe mbajti një fjalim shumë domethënës kryetari i Kishës Ortodokse Shqiptare, Imzot Vissarioni.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare