24 Mars 1919, Partia Kombëtare Shqiptare në SHBA, i kërkon Presidentit Willson të ruajë tërësinë e Shqipërisë

Më 24 Mars 1919, Partia Kombëtare Shqiptare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, i dërgoi një telegram presidentit amerikan Uilson, në Konferencën e Paqes në Paris, ku i kërkonte ruajtjen e pavarësisë dhe të tërësisë tokësore të Shqipërisë dhe protestonte kundër çdo cënimi të të drejtave kombëtare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare