24 Mars 1911, shpërtheu kryengritja e Ded Gjo Lulit

Më 24 mars 1911, shpërtheu kryengritja e Malësisë së Mbishkodrës. Kryengritësit, nën udhëheqjen e Ded Gjo Lulit, sulmuan repartet osmane të Rafshit dhe Trebinjës, i thyen dhe i çarmatosën. Kjo ngjarje zë një vend të rëndësishëm në historinë e vendit tonë, sepse shkaktoi një varg revoltash që shpunë në ngritjen e flamurit në Vlorë, në nëntor të 1912.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare