24 Maj 1945, u krijua Teatri Kombëtar

Si vijim i Teatrit Partizan, më 24 Maj 1945, u krijua Teatri Shtetit, sot Teatri Kombëtar. Shfaqia e tij e parë, ishte pjesa “Pleqtë dhe lufta”. Mblodhi aktorët më të mirë të Teatrit Partizan dhe amatorët e grupeve teatrore, përfshirë dhe nga Radio-Tirana. Regjizori i parë, ishte Sokrat Miho. Në nëntor të vitit 1944, për aftësimin e aktorëve, u hap shkolla e parë dramatike në vendin tonë. Teatri Popullor, ka vënë në skenë qindra pjesë klasike dhe bashkëkohore, të dramaturgjisë sonë dhe të huaj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare