24 Maj 1402, luftëtarët shqiptarër bëhen pjesë e shërbimit të Republikës së Venedikut

Të kërcënuar nga sulmet e vazhdueshme të turqve, shumë luftëtarë shqiptarë, kërkonin të hynin në shërbim të Republikës së Venedikut. Për këtë flet vendimi, që Senati i Venedikut mori, më datën 24 Maj 1402, për të pranuar në shërbimin e vet Pal e Tanush Perlatin, bashkë me njerëzit dhe familjet e tyre.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare