24 Gusht 2003, ndërron jetë dirigjenti dhe kompozitori Ferdinand Deda

Në një nga spitalet e Ankarasë, më 24 Gusht 2003, ndërroi jetë dirigjenti dhe kompozitori, “Artisti i Merituar” dhe “Mjeshtri i Madh i Punës”, Ferdinand Deda. U lind në Kavajë, në shkurt të vitit 1941. Pas përfundimit të studimeve, për rreth 4 dekada, drejtoi orkestrën Sinfonike të Radio Televizionit Shqiptar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply