24 Gusht 1913, doli numëri i parë i gazetës “Përlindja e Shqipërisë”

Në Vlorë, më 24 Gusht 1913, doli numëri i parë i gazetës zyrtare të shtetit të pavarur shqiptar “Përlindja e Shqipërisë”. Dilte dy herë në javë dhe vazhdoi botimin e vet, deri në vitin 1914. Botonte lajme ekonomike, politike, shoqërore dhe kulturore. Mbështeti politikën e Qeverisë së Përkohëshme të Vlorës, të kryesuar nga Ismail Qemali; mbrojti të drejtat e popullit shqiptar dhe kufijtë e Shqipërisë, kundër synimeve grabitqare të shovinistëve fqinjë dhe intrigave dhe pazarllëqeve të diplomacisë së huaj. “Përlindja e Shqipërisë” ishte për unitetin e popullit shqiptar dhe bëri thirrje për bashkimin e tij pa dallim feje dhe krahine.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply