24 Dhjetor 1944, Cane Çalo, (122767) gjashtë numrat e një martiri

Mathauzen

Sot përkujtohet Cane Çalo,  njëri prej 101 martirëve Shqiptarë që u masakruan në kampin nazist Mathauzen. Luftëtari antifashist Shqiptar me numër 122767 nuk ka një varr, sepse ai dhe shumë viktima të tjera u dogjën në krematoriumet e tmerrshme të kampit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply