24 Dhjetor 1924 shënohet sot dita e “triumfit të legalitetit”

Triumfi i Legalitetit

Pasi thyen qëndresën e forcave demokratike shqiptare, trupat e Ahmet Zogut, të ndihmuara nga forcat jugosllave të Pashiqit dhe bjellogardistët rusë në veri dhe antartët grekë në jug, hynë më 24 Dhjetor 1924, në Tiranë dhe përmbysën qeverinë e Fan Nolit.  Qeveria e tij jetoi vetëm gjashtë muaj.  24 Dhjetori njihet si dita e triumfit të legalitetit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply